Over Buurtbemiddeling Oplossingen voor conflicten

Goed getrainde vrijwilligers bemiddelen bij ruzies en problemen tussen buren. Ze brengen beide buren met elkaar in contact zodat die zelf een oplossing kunnen bedenken.

De vrijwilligers spelen niet voor rechter en vellen ook geen oordeel. Ze zijn neutraal, flexibel, geduldig en kunnen overtuigen. Maar het zijn vooral goede luisteraars. Als u een beroep doet op Buurtbemiddeling kunt u er gerust op zijn dat alles wat besproken wordt, vertrouwelijk blijft. Nadat u kort hebt uitgelegd aan de coördinator wat er aan de hand is, komt er eerst een gesprek met u en twee vrijwilligers. Daarna leggen zij op uw verzoek contact met de buren met wie u de overlast wilt bespreken. Als die akkoord gaan, volgt er een afspraak voor een gezamenlijk gesprek op neutraal terrein; het wijkcentrum.

De bemiddelaars luisteren naar beide kanten van het verhaal, maar blijven zelf neutraal. Doel is om u en uw buren zelf concrete afspraken te laten maken.
Na een aantal weken nemen we nog eens contact op om te horen of de situatie is verbeterd.

Het programma Nieuwsuur zond op 31 oktober 2017 een item uit over Buurtbemiddeling. Bemiddelaar Otto Revier vertelt hierin op pakkende wijze hoe Buurtbemiddeling problemen tussen buren bespreekbaar maakt en oplost. Klik hier om het item te openen.

Certificering

Buurtbemiddeling Tilburg is gecertificeerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Bekijk hier de folder over buurtbemiddeling.